Απάντηση: "Το Ευαγγέλιο του Ιούδα"

Απάντηση: "Το Ευαγγέλιο του Ιούδα"
Συγγραφέας: Φίλος Σπύρος
Κωδικός Προϊόντος: 186
Πόντοι Ανταμοιβής: 0
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 8,00€
Ποσότητα:  Καλάθι
   

Σπύρος Φίλος
1η έκδοση

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, σε μία απλή ανάγνωση, από οποιονδήποτε, δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι κάτι το διαφορετικό – και τούτο, επειδή είναι ένα από τα πολλά Γνωστικά κείμενα. Οι ίδιοι οι επιμελητές τής έκδοσής του μάς λένε ότι: «…προσφέρει σ’ όποιον ενδιαφέρεται γι’ αυτού του είδους τις αποκρυφιστικές μελέτες, ένα μήνυμα…».

Συγγραφέας του, επίσης, δεν είναι ο Ιούδας που όλοι μας γνωρίζουμε από τα Ευαγγέλια, αλλά ένα άλλο πρόσωπο. Αυτό το ομολογούν και οι επιμελητές τής έκδοσης του εν λόγω βιβλίου. Έρχεται από τον 4ο αιώνα μΧ, το δε πρωτότυπό του, λένε, ανήκει στο 140 – 160 μΧ. Εκτός από αυτό, κυκλοφορούσαν, και άλλα με την ίδια ονομασία. 

Το περιεχόμενό του είναι φτωχότατο, παρά τις τυμπανοκρουσίες των εκδοτών του και τον τελευταίο δημοσιογραφικό θόρυβο. Ανήκει στην κατηγορία των Νόθων και Απόκρυφων κειμένων, κάτι πολύ σύνηθες, σε όλους τους χώρους, κατά την αρχαιότητα. Δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, αλλά αναμασάει τις απόψεις των Γνωστικών τής εποχής του. Π.χ. θα πει ότι δεν χρειαζόμαστε τη θυσία τού Σταυρικού Θανάτου τού Ιησού και της Ανάστασής Του, για να σωθούμε, αλλά χρειαζόμαστε μονάχα μία μυστική «γνώση», η οποία, όμως, κι αυτή δεν είναι για όλους, παρά μονάχα για λίγους εκλεκτούς! Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο για μια σε βάθος θεμελιωμένη πληροφόρηση.